GRATIS røgalarm i dag
v/køb over 200 kr.

×
 • Fri fragt over 799,-
 • 100 dages retur
 • Gratis retur v/byt

Find din lampe til over spisebordet - Gode råd om spisebordslamper

Af Steffen Andersen 14. sep. 2018

Er du på udkig efter en ny lampe over spisebordet, men vil du gerne lige have et par fif til at vælge en lampe som måske er bedre end den du har nu? Vi har samlet et par gode råd taget ud fra de spørgsmål vi får fra vores kunder, så læs med herunder.


 Se alle vores pendler her (husk, at bruge sorteringsfunktionen)

 

Vælg den rigtige lampe over spisebordet

Det ér svært at vælge lamper alene ud fra billedet, det erkender vi gerne. Men designet er én ting - at vælge den rigtige type lampe kan være noget helt andet. Vi har selv lavet nogle brølere med valg af lampe over spisebordet og så får vi ofte spørgsmål til samme emne, så vi har et par gode råd og ideer, men husk at du selv skal vælge lige dén lampe som du synes passer perfekt.

Længere herunder har vi skrevet omkring et par forskellige lamper du kan overveje, samt en lille monterings-guide til spisebordslamper, men overvej dette inden du køber lampe (se under billedet):

Pendel over spisebordet

 

 • Find den rigtige størrelse på spisebordslampen.
  - De fleste vil kunne have 1 eller 2 pendler i Ø50 cm (alt efter din stil og plads). Jo højere du har til loftet og jo færre møbler du har, jo større/flere lamper vil du kunne hænge over bordet. Tag udgangspunkt i dine nuværende lamper.
 • Skal det være en farverig lampe over spisebordet?
  - Overvej om du måske har lyst eller stil til at sætte lidt farver på din nye lampe over spisebordet, det er en nem måde at skabe lige ekstra liv og sjæl til rummet.
 • Har du brug for en dæmpbar spisebordslampe?
  - En udfrodring over spisebordet kan ofte vise sig at være, at den både skal lyse skarpt når børnene f.eks. laver lektier ved spisebordet, men den skal også give hygge-lys når der er venner på besøg. 

 

Lamper til over spisebordet

 

 

Langbordspendel som spisebordslampe

Navnet "langbordspendel" er egentligt lidt misvisende, for du kan reelt bruge dem til alle bordet, men en god regel må lyde at; hvis du kan lide designet på en af vores langbordspendler og har et bord til 6 personer (ca. 180-220cm) eller mere, så vælg gerne en sådan. Det vil måske se lidt voldsomt ud at sætte en 90cm lang pendel op over et bord som kun er til 4 personer (ca. 100-120cm langt).

Der findes ikke super mange forskellige langbordspendler, men der findes i hvert fald nogle super flotte bud, men prøv at kigge dem igennem eller forelsk dig bare i nedenstående fra Philips - det er der flere som har gjort! 

 Langbordspendel spisebordslampe

 

Anderledes lampe over spisebordet - på den fede måde!

Hvorfor ikke give den lidt gas og sætte lidt farve på hjemmet? En super nem måde at pifte hele spisebordet og rummet op, er ved at bruge f.eks. 3 farvede stofledninger med fatning med flotte globepærer i - et giver et fint og enkelt look samtidig med at du får lidt farve på hjemmet.

Stofledninger med fatning er super populære som lamper både over spisebordet, men også over køkkenbordet.  Hvis du vil have skærme på stofledningerne, så sæt f.eks. disse flotte farvede stofskærme på som vi viser herunder.

Stofledninger med fatning over spisebordet

Skærme til farvede stofledninger

 

Sådan skal din spisebordslampe monteres

Det er nu ikke for at det skal lyde som om at der er en masse regler for opsætning af lamper over spisebordet, men et par gode råd har vi da og dem får du her:

 • Hæng lampen ca. 50-70 cm over spisebordet (men test det af ved at sætte jer, inden i monterer lampen færdig).
 • Sørg for at hænge lampe i en vinkel og højde så den IKKE skinner i øjnene. 

-  Vil du rykke din lampe med, når bordet trækkes ud - så læs her.

Lamper over spisebordet

 

Nyttige links til dette indlæg

Køb pendler online

Blogindlæg om lampeskinner

Posted in: Guides og tricks
Del dette