• Fri fragt over 799,- (ellers 39,-)
 • 100 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Philips Hue alternativer

Af Steffen Andersen 26. maj 2019

Findes der alternativer til Philips Hue? Hvorfor skulle du vælge et alternativ? Hvad er der for og imod Philips Hue og dennes alternativer? Det finder du svaret på her.

 

Læs neders i indlægget om forskellen på Smart Home belysning typerne.

 

Alternativer til Philips Hue

Der findes i dag nogle alternativer til Philips Hue, men hvorfor overhovedet lede efter et alternativ, når Philips Hue er så fantastisk godt?

Philips Hue er klart kongen indenfor Smart Home belysning og et system som vi selv holder utroligt meget af. Men som et nysgerrigt Smart Home lampefirma kigger vi altid efter et alternativ. Nogle gange bliver vi bekræftet i, at Philips Hue bare er fantastisk og nogle gange får vi øjnene op for løsninger som kan udfordre vores elskede Philips Hu system.

Men grunden til, at vi holder så meget af Philips Hue er, at de har både det største udvalg og det absolut bedste lys da Philips må siges at være ret gode til LED. Hue dækker de flestes behov og er det foretrukne system for ca. 90% af vores kunder der køber smart belysning - stadigvæk!

Billigere alternativ til Philips Hue?

De fleste der leder efter et alternativ til Philips Hue, gør det fordi de synes at priserne på Philips Hue er høje. Enten fordi man gerne vil have det i hele huset og det derfor hurtigt løber op. Eller fordi de kun ønsker én pære eller to og derfor ikke har brug for et helt system. 

For at være helt ærlig, så vil vi ikke anbefale dig, at vælge et andet system end Philips Hue alene fordi at det skal være billigere. Det må siges at være et dårligt udgangspunkt og vores klare anbefaling til dig er, at du vælger system ud fra funktioner, og er din ide at du med tiden vil have smart belysning i hele huset, så er Philips Hue ikke til at komme udenom som primær system. Sorry, hvis vi har ødelagt din billigere drøm!

 

Vi har alt i Philips Hue

 

Smart pære som ikke kræver bridge

Hvis du kun har brug for en enkel eller to smarte pærer i hjemmet for at dække et mere simpelt behov, så er der faktisk en mulig løsning til dig. Der findes nemlig et system som ikke kræver en Bridge/styreboks ligesom Philips Hue og nedenstående alternativer gør. Det kan være løsningen for dig, hvis du har mere konkret lysproblem derhjemme som du ønsker at løse, det kunne f.eks. være, at du vil kunne styre dine udendørslamper via en app, men ikke har behov for det indendørs, eller sådan noget ligende. 

Svaret her hedder Lifx smarte pærer som er pærer der kan tilsluttes direkte til dit Wifi og kræver ikke, at du har en styreboks i skabet. Det er selvfølgelig smart og nemt og gør det simpelt når du skal have smart belysning i hjemmet.

 

Osram Smart+ alternativ til Hue

Smart+ som Osram's system hedder er faktisk ikke længere et egentlig alternativ. Osram (som er ved at skifte navn til LEDvance) har valgt at lukke ned for deres styreboks, kaldet Osram Gateway, hvilket betyder at du kun kan bruge Smart+ pærer på andre systemer. 

Derfor er disse pærer i dag delt op i 2 udgaver, nemlig Smart+ Bluetooth pærer som skal bruges med IOS (Iphone og Ipad) og som kun kan bruges med disse enheder. De skal nemlig tilknyttes i Apple HomeKit app'en og så kan de styres derfra. Det fungerer absolut bedst hvis du har et nyere AppleTV som kan fungere som Apple HomeKit connection og styreboks (da den altid har bluetooth tændt).

Der er så resten af Smart+ pærerne som har Zigbee som signal. Disse pærer kan du hente ind i din Philips Hue app og styre ligesom dine Philips Hue pærer, det er faktisk den primære grund til at vi har disse pærer.

Se alle Osram Smart+ produkter her!

 

innr er det billige alternativ til Hue

innr er ligeledes en serie produkter af smartbelysning, som også bruger ZigBee teknologien. Også her er der tale om et mindre sortiment end Philips, men hvor der er produkter som Hue ikke har. VI har valgt at tage innr pærer i sortiment fordi, at priserne er lidt billigere end Philips Hue og fordi at kvaliteten på lyset faktisk er rigtig udmærket.

Priserne på innr er lavere end Philips Hue, men kvaliteten af f.eks. innr App er noget lavere end Philips Hue.

Se alle innr produkterne her!

 


Vi har alt i Philips Hue

 

Forskellen på Smart belysning systemerne?

Når du skal vælge et system, hvilke ting skal du så være opmærksom på? Der findes mange forskellige smarte lyssystemer i dag, nogle ligner hinanden og andre skiller sig lidt ud. Her er nogle af de funktioner som der kan være forskelle på, ved de forskellige systemer:

 • App funktionaliteter og stabilitet.
 • Forbindelsesmetode: ZigBee, WiFi og Bluetooth.
 • Installation.
 • Sortiment udvalg.
 • Integrationer.

Disse funktioner ser vi lidt nærmere på nedenfor.

App funktionaliteter og stabilitet

En ting der er meget vigtig ved et App styret system, er selvfølgelig at det har de vigtige funktioner, samt er stabilt.

Hvad er en vigtig funktion egentlig, når vi snakker App styret lys?
For det første skal du kunne styre den enkelte lyskilde med meget få klik, dernæst er det vigtig at du kan opdele og gruppere dine lys, så du på den måde får et bedre overblik.

Derudover er tidsplaner også en vigtig funktion, da denne bruges til at sætte lyset til at tænde/slukke på bestemte tidspunkter. Enten om morgenen når du skal op, eller når du ikke er hjemme, da det virker som tyverisikring.

Men stabilitet er også en meget vigtig ting, herunder at Appen reagere med det samme, at Appen ikke har for mange fejl, at den er stabil og ikke crasher, samt at den er intuitiv og er til at finde ud af, uden man har en doktorgrad i IT.

Forbindelsesmetode

Der findes forskellige forbindelsesmetoder til smart belysning, her får du forskellene og fordele og ulemper på dem:

 • ZigBee - Bruges f.eks. af Philips Hue og Osram Smart+
  Denne metode er en af de mest udbredte. ZigBee er et signal, ligsom WiFi, men til forskel, så er ZigBee en mesh system, som betyder at hver lyskilde virker som en signalforstærker. Så du er ikke begrænset af dit WiFi's rækkevidde, da ZigBee bare gør systemet lige så stort som du har behov for. Det betyder dog også at signalet imellem hver lyskilde ikke må være mere end 10-20 meter, alt efter forhindringer/vægge. Men går man efter et system til hele huset, så er Zigbee en fordel.

  Der er også negative ting ved systemet, du er begrænset til 50 lyskilder og du skal have en styreboks (typisk sat til din Router). Styreboksen kaldes f.eks. en Bridge eller Gateway og er bindeledet mellem din App via WiFi til ZigBee systemet. Så er du kun interesseret i få lyskilder, så gør styreboksen systemet en tand dyrere.

 • WiFi - Bruges f.eks. af LIFX og Nanoleaf.
  Når smart belysning bruger WiFi signalet, så betyder det at lyskilden er forbundet til din router, ligsom din PC eller iPad. På den måde er du ikke begrænset i antal som ved ZigBee systemet og du har heller ikke brug for en styreboks/Gateway/Bridge. Dette gør systemet godt til både dig som vil have få lyskilder og dig der vil have mange.

  De negative ting ved WiFi systemet er at hvis man skal have hele huset flydt, så kan det belaste din WiFi hastighed generelt, da jo flere enheder som skal have internet og netværksadgang, så kan det påvirke hastighed.

 • Bluetooth - Bruges til producenter af få produkter.
  Bluetooth forbindelsesmetoden er god hvis du bare vil have en eller to lyskilder du vil kunne styre på din telefon. Udfordringen med Bluetooth udgaven, er at forbindelsen ikke sker til internet eller netværk, men direkte til den telefon/tablet, der styrer lyskilden. Derudover har Bluetooth en rækkevidde begrænsning på ca. 10 meter. Men den helt klare fordel er, at Bluetooth lyskilderne er væsentlig billigere end andre typer og det retfærdiggøre dem i markedet.

 

Installation

Når du vælger et smart belysningssystem, så er installationen også en ting der er værd at se på. Der er forskel på hvor nem og intuitiv selve installationen er. Det er langt fra alle der f.eks. tilbyder dansk brugervejledning, hvis de overhoved har en brugervejledning. De fleste lader deres App vejlede dig, derfor er det selvfølgelig vigtigt at deres App, så giver mening at bruge.

Sortiment udvalg

Når du vælger et system, så kunne det også være værd at kigge på det samlede sortiment producenten tilbyder. Det er selvfølgelig noget der ændre sig en del med tiden. Men nogle producenter har større udvalg end andre, så på den måde er det måske nemmere at vælge for dig, hvis du finder bestemte lamper du bare må eje.

Integrationer

Integrationer er når systemer kan snakke sammen. Nogle systemer er lukkede og andre er åbne. De åbne systemer er at foretrække, da man ved integrationer, får mulighed for at styre andre ting end kun belysning. 
Forestil dig at du trykker go nat i din App og der så sker en række af ting i dit hjem: lyset slukker i alle rum, termostaterne i huset skruer ned, rullegardinerne ruller selv ned. Altså kan du få andre Smart Home produkter til at snakke sammen via disse integrationer.

Der findes 3 store integrationer som sørger for at binde forskellige producenters produkter sammen:

 • Apple Homekit
  Alle produkter der er Apple Homekit kompatible kan snakke sammen. Det er en standard som kun kan styres fra Apple produkter. Altså foregår betjening og opsætning via iPhone, iPad eller Mac.

 • Google Home
  Google Home er også en måde at forbinde forskellige produkter på. Fordelen ved Google Home, er at det virker til både Android og Apple.

 • Amazon Alexa
  Amazon Alexa er et tilsvarende system, som også virker til både Android og Apple.

 

Alle disse 3 integrationer har også stemmestyring, som dog kun er på dansk ved Apple Homekit, men engelsk på de resterende.

Posted in: Philips Hue Update
Del dette