• Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
 • 365 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Philips Hue Guide - Mulighederne er mange

Af Bo Johannesen 21. jun. 2017

Vi vil i denne guide gennemgå de forskellige muligheder indenfor brug af Philips Hue, lige fra hvad du behøver for at starte op, til hvordan det virker, samt også hvad der findes af forskellige Apps der kan betjene dit lys.

Philips Hue består af forskellige typer lyskilder - lamper, ledstrips og løse pærer. 

 

 Gå til DK's største Philips Hue Shop-in-Shop!

 

Hvordan opsætter man Hue første gang?

Vi har i denne video vist hvordan man opsætter Hue, lige fra man modtager pakken til man er i gang i sin App:

 

 

Philips Hue - De farvede pære

Det mest populære Hue produkt er den farvede pære. Den fås som løs pære eller i et Starter Kit med 3 pærer. Derudover findes de med E27 fatning (den almindelig store fatning) og med GU10 fatning (bruges i spotlamper og indbygningsspot).

Philips Hue 

LÆS OGSÅ: Alle indlæg om Philips Hue samlet ét sted!

 

Philips Hue - Friends of Hue

Friends of Hue er fælles betegnelsen for lamperne og ledstrips fra Hue serien. Der findes modellerne Iris, Bloom og Lightstrips, som har til fælles at de kan lyse i 16 millioner forskellige farver.

 

Philips Hue Bloom

Philips Hue Iris 

Bloom og Iris er især gode til at oplyse en hel væg, med flotte farver. Iris giver et bredt lys, hvor Bloom er lidt mere retningsbestemt.

Philips Hue Lightstrips 

Lightstrip fra Hue er god, fordi den kan monteres stort set alle steder. Den har tape på undersiden, så du kan klistre den op hvor du har lyst. 

 Lightstrip Plus

 

Lightstrip Plus er 2. generation af Hue Lightstrippen, den adskiller sig fra den gamle udgave, ved at man har mulighed for at forlænge strippen helt op til 10 meter. Et startsæt måler 2 meter og man kan derefter forlænge med 1 meter stykker. Derudover har Lightstrip Plus også hvidt lys udover de 16 mio. farver. Denne strip er derfor god til steder der også kræver mere almindelig belysning.

 

Læs ALLE vores blogindlæg om Philips Hue her

 

Philips Hue White (hvide pærer)

Hue White er den smarte løse pære i Hue serien der modsat Friends of Hue ikke kan lyse i farver, men godt kan styres via samme App. Denne Hue pære er til lampen der ikke kræver lys i forskellige farver, men stadig skal være en del af muligheden for at kunne betjenes sammen med resten af lyset i huset. Du har nemlig stadig mulighed for at dæmpe lyset på pæren. Se alt Philips Hue lige her.

Philips Hue White

 

Philips Hue Beyond

Philips har lavet nogle lamper i Hue serien som ligner "normale" lamper. De er lavet i et specielt design, men har de farvede Hue pærer indbygget. Faktisk har de 2 pærer indbygget hver, så de kan lyse i to forskellige farver samtidigt. De findes både som Plafond (loftlampe), Pendel og bordlampe.

 

Philips Hue Beyond

 

Philips Hue Phoenix

Philip Hue Phoenix er en ny lampe serie, der måler hele 5 forskellige lamper: Loftsspot, Væglampe, Plafond, Pendel og bordlampe. Alle lamper lyser med hvidt lys som kan dæmpes og ændres i Kelvin graderne. I Plafond og Pendel sidder 2 lyskilder som kan lyse forskelligt.

 

Philips Hue Phoenix

  

Philips Hue Go

Philips Hue Go er det trådlåse produkt fra Hue serien. Lampen er en lille håndholdt lampe der har indbygget batteri der holder op til 3 timer. Perfekt til terrassen, badeværelset, eller andre steder hvor hyggebelysning passer ind.

 

Philips Hue Go

 

Philips Hue Tap

Philips Hue Tap er en lille fjernbetjening som kan indstilles til 3 forudindstillinger, samtidig med den kan slukke og tænde lamperne. Den kan programmeres til en eller flere Hue samtidigt. Den er trådløs og bruger ikke batterier, men får strøm fra bevægelser. Den er genial til situationer hvor man ikke vil bruge tid på at hive sin Smartphone op ad lommen. Du kan tilslutte op til 25 Taps til dit Hue system.

 

Philips Hue Tap

 

 Philips Hue Dimming Switch

Philips Hue Dimming Switch er en lille fjernbetjening, som kan tænde, slukke og dæmpe lyset op og ned. Den kan parres med alle Hue produkter og programmeres direkte i Hue Appen.

 

Hue Dimming Switch

 

Philips Hue - Hvordan virker det?

Philips Hue kører via dit trådløse netværk i hjemmet, dvs. en Bridge indstalleres med kabel til din router og så kommunikeres der fra en App på din smartphone eller tablet til de forskellige pærer og lamper du har.

Det du behøver for at komme i gang med Hue er et Starter Kit. Et starter kit fra Hue består af enten en lampe, en lightstrip eller et pæresæt, samt en bridge. Et starter kit er nødvendigt for at komme i gang med Hue, men det er ligegyldigt hvilket starter kit man vælger i forhold til hvad man ellers vil have af enheder. 

Philips Hue fungere ved at en så kaldt Bridge forbindes med et netværkskabel til husets router. Til alle Hue Starter Kits følger denne Bridge med, det er vigtigt at sige at hver husstand kun skal bruge en Bridge. De lamper eller pære der følger med i start pakkerne er parret sammen, men kan alligevel godt bruges til en anden bridge. En Bridge købt sammen med f.eks. en Bloom lampe kan sagtens styre f.eks. en tilkøbt løs Lux pære. Hver Bridge kan styre op til 50 enheder.

Philips Hue opsætning

 

Philips Hue - Hvordan betjenes det?

Philips Hue lamper og pærer har ingen knapper, heller ikke tænd/sluk, det betyder at kommunikationen til dit lys foregår via denne App. Den famøse App kan hentes både til smartphones og tablets, herunder Apple og Android. Du har her en oversigt over alle de lamper og pærer du har installeret i hjemmet og kan herfra navngive og gruppere lyset så det giver mening for dig. Det vil altså sige at har du et spisebord med 2 lamper henover og 2 Hue Lux pærer i, så gruppere du de to pærer og kalder dem f.eks. "Spisebord" og derefter kan du styre de to pærer som en - tænd/sluk samtidigt og regulere lysstyrken samlet. Har du en Hue lampe eller pære med farver så kan du også i denne App vælge hvilken farve din lampe skal lyse.

Hue Tap er et Hue produkt der virker som en kontakt, som kan programmeres til at styre lyset som du vil. Det betyder at du kan slippe for at tage din telefon frem og betjene lyset via Appen, men i stedet bruge denne Tap. Tappen kan ligge fremme og tages med rundt i huset, eller monteres på en væg og kræver ikke strøm.

De løse pærer, både farvet og hvide har den funktion at hvis de afbrydes på stikkontakten og tændes igen, så tænder de på max lysstyrke og med en almindelig hvid farve. Uanset hvilken farve og styrke lyset havde før du afbrød. Det betyder altså at man hurtigt kan få et brugbart lys i f.eks. et soveværelse om morgenen, så man kan finde rundt, selvom lyset måske var en varm dæmpet farve aftenen før.

Du kan i denne App også få lyset til at vælge vilkårlig farve skiftevis, eller forskellige presetings, f.eks. solnedgang osv. Mulighederne er mange.

 

Philips Hue App

 

Philips Hue - Hvilke muligheder findes der?

Udover Philips egen primære App så findes der et hav af andre Apps der kan betjene dit Hue lys, vi vil her kigge lidt nærmere på disse muligheder.

IFTTT

IFTTT står for "if this then that" og betyder i grove træk at man kan få et program til at udføre en række komandoer automatisk. Det er en netværk af hele verdens brugere der har lavet en masse forskellige komandoer som virker ikke kun til Hue men alle mulige andre ting. Nogle eksempler på IFTTT i forbindelse med Hue:

 

 • Når det starter med at regne skal en eller flere lamper lyse blå
 • Tænd lys ved solnedgang
 • Sæt lampens farve efter dagens temperatur
 • klokken 6 om morgenen skal lyset tænde
 • Blink med lys ved modtagelse af SMS eller Mail
 • Når du modtager en mail fra en bestemt afsender skal lyset blinke
 • Når din iPhone registreres som næsten hjemme, tænder lyset
 • Når du forlader hjemmet skal lyset slukke
 • Send en SMS til Hue for at slukke lyset
 • Når din alarm vækker dig om morgenen skal lyset tænde.

 

Se vores blogs om Philips Hue lamper og pærer

 

Philips Hue IFTTT

 

Forbind Philips TV Ambilight med Hue lamper og pærer

Har man et Philips tv med Ambilight fra 2013 og frem, har man mulighed for at linke tv’et sammen med lamperne fra Hue serien. Det vil sige at lamperne synkront med tv’et lyser i samme farve som billedet på tv’et, nøjagtigt som man kender det fra Ambilight funktionen. Det virker især godt hvis du forestil dig at du placere en Hue lampe på hver side af dit Philips Ambilight tv, så får du lige pludselig en meget større visuel oplevelse end før. Kombineres dette med IFTTT funktionerne så har du mulighed for f.eks. at få lamperne til at blinke når du ynglings fodboldhold scorer et mål i den fodboldkamp du sidder og ser. Denne Ambilight funktion kræver en App kaldet: Ambilight+hue og er også en af Philips egne Apps.

 

Philips Hue Ambilight

 

Nyttige links til dette indlæg

Køb Philips Hue Online

Se vores Hue lamper

Læs mere om Philips Hue på deres hjemmeside

Del dette