• Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
  • 365 dages retur/bytte
  • Gratis retur v/ombytning

Retro lamper bliver aldrig umoderne

Retro lamper vil altid være moderne i en eller anden form, og derfor prøver vi altid at holde kategorien med retro lamper opdateret med lamper som vi selv forbinder med retro stilen. Kig med i vores blandede kategori herunder og find din næste retro lampe i dag!

Læs mere

1-51 af 106

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

1-51 af 106

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Retro lamper fra design-årene

En af de mest kendte perioder for lampe-design er årene fra 1920 - 1970 hvor der blev skabt mange bl.a. lamper som i dag er ikoner for os og for tiden. For nogle skaber retro lamperne fra herstal minder og for andre et glimt af historien, men fælles for det hele er, at de er elsket for deres tidsløse og smukke design som holder mange år efter. Du kan se alle retro lamper herover og er der noget du mangler, så skriv til os.

Måske du selv kender flere af de design som her er reproduceret, eller måske du endda har nogle af dem endnu? I årene hvor disse design er fra, var kvalitet mindst lige så vigtigt som det flotte design, derfor findes lamperne mange steder endnu. I designet fra dengang var lagt stor fokus på historien i designet - hver lampe skulle fortælle en historie eller være en del af den - det gør at vi i dag kan præcentere disse smukke Retro lamper fra Herstal med mange virkeligt fine detaljer og i en super kvalitet.

Bordlampe Retro lampe

Lamperne fra Retro serien er god til at skabe ro, hygge og stemning i hjemmet og vi synes de passer lige så godt til den nuværende stramme skandinaviske stil som til den klassiske stil. Retro serien er lavet i mange serier som så findes hhv. bordlamper, væglamper, gulvlamper osv. Du kan se hele serien ved at søge på en bestemt serie i vores søge-felt eller se lamperne igennem herover. Fælles for dem er, at der er lagt fokus på den gode belysning og du kan med fordel bruge sparepære i retrolamperne. 

Der findes faktisk en del bordlamper retro stil som er helt fantastiske og som giver en fantastisk look på skrivebordet, reolen eller hvor du bruger den. Der har virkelig været lamper mange unikke, men super smukke bordlamper retro, måske fordi at pengene ikke altid var til større lamper. Derfor findes der også en del bordlamper retro som du kan nyde synes af i dag, selvom de er designet for mange år siden.

Retro loftlamper er et hit

Især retro loftlamper er noget af det vi sælger mest af, ligesom det også er tilfældet i Retro serien. Retro loftlamperne er typisk lavet i metal med en plast eller glas del hvor lyset kan komme ud af og ned på f.eks. spisebordet. Retro loftslamper fås i mange størrelser, alt efter hvilken serie der vælges. Du kan sætte dem op enkeltvis, i klynger eller på stripe - det er helt op til din smag. Typiske farver for retro lamper er sort, krom, hvid og så pastel og mørke pastel farver. Disse farver er både klassiske og enkle og går godt ind i mange hjem med stærke farver på indretningen.

Indenfor retro loftlamper ligger både pendler, plafonder og lignende typer af lamper. Derfor vil du finde både lamper som kan fungerer som loftlamper og væglamper, men også retro inspireret pendler som er lamper der hænger ned fra loftet. En ting som designerne fra dengang var gode til var, at lege lidt mere med farverne. Ikke fordi at der nødvendigvis vare pangfarver, men i det hele taget var alle lamper ikke bare så sort/hvid som de ofte er i dag.

Alle lamperne der indgår i Herstal Retro, har ikke det store tilfælles, udover de alle hedder Retro! Men alt inspiration til denne er serie er hentet fra forskellige steder og stemninger, over hele verdenen – derfor kan man næsten se Retro-serien som en lang rejse, der aldrig slutter. 

Standerlampe retro gulvlampe

Vi har heldigvis alle sammen helt vidt forskellige smag og stil, også når det kommer til lamper. Og derfor kan jeg godt lide Retro-serien store udvalg – der er så mange forskellige design, former og historier at vælge mellem!
Dawn-lampen fra Herstal Retro, fangede mig virkelig! Det var det meget karakteriske design, med den enten hvide, antracit eller orange metaltop, kombineret med en hvid glasskærm og så selvfølgelig de flotte geometriske former, der fangede mig.

 

Deres formål med denne serie var at skabe en serie fuld af tidsløse designs – men stadig bibeholde den unikke stil fra den periode, lampen oprindeligt var designet i. Og det er jo fantastisk for os, som gerne vil have et moderne og tidsløst hjem – men stadig gerne vil bibeholde nogle arvestykker eller ældre ting i vores indretning – for her passer serien også ind!
Denne Jive lampe fra Herstal Retro, blev designet i 1940’erne, hvor der virkelig blev kræset for kvalitet og funktionalitet, samt eksklusive detaljer – som eksempelvis den fleksible arm. Herstal beskriver Jive som en lampe der kombinerer forskellige stilarter – heraf også navnet Jive!

Ja, jeg er stadig helt imponeret over hvor stort et sortiment denne serie har – og selvom jeg har vist et par stykker efterhånden fra serien, så er der mange flere variationer endnu. Jeg har endda besluttet at lave nogle blogindlæg, om nogle af de enkelte serier – så hold øje med mit næste blog.
Men står du stadig og mangler en fantastisk flot lampe, så skal jeg lige vise dig Haley! Da jeg så denne lampe for første gang, blev jeg virkelig fanget af den enkle og fredeligt udstråling den lampe har, den ville passe godt ind i min stue!