Julegave køb: Bestil frem til 20/12

×
  • Fri fragt over 799,-
  • 100 dages retur
  • Gratis retur v/byt

Badeværelseslamper med godt lys

Få hjælp til regler om lamper på badeværelset herunder (tryk "læs mere"). Eller se alle badeværelseslamper under teksten. Belysning til badeværelset kræver nemlig, at du sætter dig ind i et par enkelte regler, men vi hjælper dig videre. Husk dog altid, at din elektriker kender reglerne bedst. Hvad betyder IP? IP er en klassificering som besskriver hvor tæt lampen er lavet. Det første tal efter IP beskriver hvor støvtæt den er, det andet tal hvor vandtæt den er. Derfor skal du kun se efter det sidste tal, f.eks. IP23 er det altså 3-tallet du skal tage stilling til.

Område 0 = Lamper under vand

 IPX7 - Hvilket f.eks. kan være en lampe med en IP67 klasse. Det er altså lamper du kan montere under vandet, f.eks. nede i badekarret, i din pool eller lign. steder. Disse lamper er helt tætsluttet, så der intet vand kan trænge ind, og derfor tåler de at være under vand.

Lamper til under vand

 

Område 1 = Lamper tæt på bruser

IPX4 - Lamper monteret over badekar og op til 2,25 meter fra gulvet over badekarret, samt væggen omkring brusenichen. Har du ikke væg ved brusenichen gælder dette "område 1" indenfor 60 cm fra dit brusehoved.
Men husk, at loftlamper som er monteret over 2,25 meter fra gulvet ikke kræver særlig mærkning og du kan derfor bruge alle lamper vi har, hvis de monteres over 2,25 meter fra gulvet.

Lamper til badeværelse område 1

 

Område 2 = Lamper tæt område 0 og 1

IPX4 - Lamper som sidder 60 cm fra område 1, hvilket vil sige lamper som sidder op til 1,2 meter fra dit brusehoved. Derudover også den del af væggene, som er over 2,25 meter fra gulvet i område 1. Det vil f.eks. sige områder over 2,25 meter fra gulvet i din bruseniche.
Bemærk, at skal du montere loftlamper over 2,25 meter fra gulvet er der ingen særlige krav til lamperne, og du kan derfor bruge alle typer loftlamper.

Badeværelseslamper område 2

 

Område 3 = Resten + Loftlamper

IPX1 - Ingen særlige krav til lampen. Dette er resten af dit badeværelse samt hele den del af badeværelset som er over 2,25 meter fra gulvet. Her må du bruge helt almindelige lamper, der kræves ingen særlig IP klasse og du kan derfor bruge enhver indendørslampe i denne del af badeværelset. 
Du kan altså altid sætte indbygningsspots op uden særlig IP klasse, samt plafonder (loftlamper) og spots på badeværelset. Over spejlet kan du sætte alle lamper op, såfremt de ikke sidder tættere på end 1,2 meter fra dit brusehoved.

Badeværelseslamper område 3 (resten)

Læs mere

1-51 af 67

1-51 af 67 resultater

1-51 af 67

1-51 af 67

Regler for opsætning af badeværelseslamper

Når du skal sætte lamper op på badeværelset så er der 3 forskellige klassificeringer du skal være opmærksom på. Du må gerne vælge en højere IP end den tilladte, men ikke en lavere end den tilladte. IP bruges også til udendørslamper og er en beskrivelse for hvor vandtæt lampen er. Det er et krav, at du har en elektriker til at montere dine badeværelseslamper. Se tegningen her, så du kan se hvilken IP dine lamper skal have:

IP klasse for badeværelseslamper
Alle lamper uden nævnt IP klasse, er IP20/21 og disse lamper kan monteres 2,25 meter OVER gulvet samt i zone 3.

Er du i tvivl omkring opsætningen af dine lamper i badeværelset så anbefaler vi, at du spørger en elektriker. Sikkerheden er prioritet 1 i badeværelset, derfor skal de også monteres af en elektriker ifølge loven.

Badeværelsesbelysning til vådrum og baderum

Designet på lampen er selvfølgeligt også vigtigt, det er vi helt klar over. Derfor søger vi altid efter at kigge efter nye flotte lamper, og vi har allerede i dag et stort udvalg. Du kan ikke sætte enhver lampe op på dit badeværelse, men mange leverandører laver flotte designlamper til badeværelset. Er der noget du mangler så skriv endeligt til os. Vi anbefaler at du vælger lamper med glasskærm da de giver et godt, bredt lys ud i rummet.

Vi har et kæmpe sortiment af lamper til badeværelset fra de største leverandører vi har på markedet i Danmark. For os er sikkerheden omkring badeværelseslamper vigtigt, derfor er alle lamper du finder her, egnet til opslætning i badeværelset. Vi har altid et godt tilbud på badeværelseslamper og masser af inspiration og flotte lamper. En god belysning er super vigtig, både foran spejlet, men også i loftet samt inde i brusekabinen. Vi kan sagtens anbefale LED lamper til badeværelset, da de tænder med det samme og giver et brugbart og godt lys.

Philips badeværelseslamper i bedste kvalitet

Vores egen fortrukne leverandør lamper til vådrum er Philips, da vi ved at kvaliteten er i top - og skulle noget andet ske, så er hjælpen lyn-hurtig. Vi har alle tilgængelige badeværelseslamper fra Philips som er mulig at købe på hele det nordiske marked. Vores samarbejde med Philips gør, at du har det bedste udvalg af kvalitetslamper til badeværelset og altid en hurtig levering, typisk på 3-7 hverdage. Philips vådrumslamper i alle materialer og du kan altid finde en løsning som er passende for dig. Har du spørgsmål til en Philips lampe eller andet, så skriv endeligt til os.

Lamper til badeværelse til både væg og loft

De 2 typer badeværelseslamper som ofte laves er, væglamper og loftslamper. Væglamper til alm. montering på væggen for at lyse dit rum op, men mest solgt er væglamper til montering over spejl som lyser spejlet godt op. Ofte er væglamperne lavet af en metalplade og så med 2 eller 3 spots pegende nedad - og ofte med glasskærme så de både lyser spejlet og badeværelset op. 
Loftlamper til vådrum er enten indbygningsspots, påbygningsspots eller plafonder som kan tåle fugt. De bruges alle til grundbelysning, men nogle kan vinkles så du f.eks. også kan lyse spejlet op med dem. Du kan se alle vores bud på loftlamper til badeværelset herover .

Har du spørgsmål, så skriv endeligt til os og læs også gerne denne guide om belysning på badeværelset :-)