• Fri fragt over 799,-
  • 100 dages retur
  • Gratis retur v/byt

Hvorfor er der lys i lampen/pæren når den er slukket?

Af Steffen Andersen 30. jul. 2018

Hjælp! Der er lys i en slukket lampe!

 

Min lampe lyser selvom den er slukket?

Du har måske tænkt om det "spøger" hos dig, men nej - Der kan godt være lys i dine pærer eller lamper, selvom der er slukket på kontakten. Men hvorfor kan der så egentlig det?

Svaret er faktisk ret enkelt, det kan der nemlig fordi, at der løber en ganske lille smule strøm i dine ledninger, som din(e) lamper er tilsluttet. Det kaldes i fagsprog for krybestrøm, og det er altså som ordet beskriver, at der kryder en lille smule strøm indeni dine ledninger, og den lille bitte smule strøm vil så få dine lamper til at lyse - ikke lyse meget, men bare give et ganske svagt lys.

Det betyder ikke, at alle dine lamper behøver at gøre det. Det kan sagtens ske, at det kun er én lampe i hjemmet du oplever der med.

Typiske tegn på krybestrøm i lamper og pærer:

  • Din lampe lyse ganske svagt
  • En eller flere spots/pærer lyser
  • En eller flere spots giver "blink"

 

LED pærer som lyser selvom lampen er slukket.

Det præcis samme kan du opleve i en LED pære, hvor de ganske samme principper gælder. Nemlig, at der er såkaldt krybestrøm, i dine ledninger. Denne krybestrøm vil også her gøre, at en eller flere af dine lyskilder i lampen lyser. Det er ikke sådan, at du skal være nervøs for, at der sker noget med lampen, det er ganske ufarligt. 

Du vil kunne opleve denne krybestrøm i pærer fra alle mærker på markedet, da det ikke har noget med kvaliteten af lyskilderne at gøre, men det er derimod bare fordi, at en LED lyskylde kun har brug for ganske lidt strøm for at lyse.

Hvordan stoppes krybestrøm?

Vi vil anbefale at du ringer til din lokale elektriker, da de har det præcise svar til dig. De mest brugte løsninger, f.eks. en kondensator, er ikke noget som koster dig mange penge, og ofte det noget du selv kan montere. 

Du har også mulighed for bare at leve med, at dine LED lamper eller pærer kun lyser ganske lidt, det er ikke noget som skader dine lamper eller pærer. 

Mangler du LED pærer? Så tjek Philips LED pærer i bedste kvalitet her.

 

Posted in: Guides og tricks
Del dette