Vi leverer ordrer som normalt (Læs mere)

×
 • Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
 • 365 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Indbygningsspots m/u LED

Tryk Læs mere for yderligere info. Køb indbygningsspot med levering i morgen og til danmarks billigste priser. Vælg Nordtronic indbygningsspot som kan monteres direkte i isolering og som ikke kræver, at du tilkøber en safeboks. Vi har kæmpe udvalg af indbygningsspots LED og hvor du selv sætter pære i, valget er dit - men vi kan guide dig videre i valget af Downlight spots herunder.


Hvilken indbygningsspot?

Klik på linket og kom direkte til det billigste og bedste valg af indbygningsspot ud fra det behov du har. Er du i tvivl, så kontakt os endelig bare.


Få hjælp til valg af indbygningsspot


Læs mere

31 vare(r)

31 vare(r)

Vælg din indbygningsspot

Du kan vælge et par forskellige typer af indbygningsspots til loftet og det er lidt "hips om haps" hvad du vælger af løsning faktisk. Men vi prøver alligevel at stille det op herunder, så håber vi at du kan træffe et korrekt valg omkring indbygningsspots. Hvis du har spørgsmål om indbygningsspots eller belysning, så skriv endeligt til os.

 • LED Indbygningsspots (indbygget LED lyskilde)
  Det giver fordelen, at du har en lampe som er super nem at sætte op og ofte ikke kræver ekstra sikring (f.eks. safeboks). 
 • Indbyngningsspots hvor du selv finder LED lyskilde
  Fordelen er selvfølgeligt, at du helt selv vælger watt på din lyskilde, det er typisk ikke billigere, men du får dit eget valg - måske særligt egnet hvis du ikke har lysdæmper i huset.
 • Indbygningsspots med intellegent LED lys
  Her tænker vi f.eks. på Philips Hue pærer som styres via din mobil eller tablet eller via Hue kontakter. Dette system fås med enten hvidt lys eller med farvet lys, som også kan lyse almindelig hvide nuancer.
  Der findes også en billigere smart løsning som kan styres med en helt almindelig afbryder, de kaldes SceneSwitch.

Indbygningsspot ved ombygning

Hvis du alligevel er igang med at bygge om i et rum eller hele huset, så tænk belysning ind i samme omgang. Det kan f.eks. være at montere indbygningsspots i loftet, uanset om du har fladt loft, eller om du har loft til kip. Det er en løsning som mange vælger og som giver en fantastisk god grundbelysning som er super vigtigt. Det vil dog sjældent erstatte dine andre lamper, da indbygningsspots ikke skaber den sædvanlige hygge, og ikke giver alle de lyspunkter som det anbefales. Grunden til at du skal tænke over belysningen ved ombygning er selvfølgelig, at det er meget dyrere at eftermontere indbygningsspots, f.eks. ved at sænke loftet for at få plads til indbygningsspots. Husk også at tænke nogle år frem i tiden, så du får en indbygningsspot løsning du også bliver glad for senere i livet.

Når du så skal have indbygningsspots skal du samtidig overveje hvilke lyskilder du skal have i dem. Det kommer naturligvis an på hvilket rum du skal bruge dem i, der er nemlig stor forskel på om du skal vælge LED pærer til indbygningsspots som skal sidde i køkkenet, eller om det er pærer til soveværelset. Men der findes også smartere løsninger hvor du får mere samrte indbygningsspots som du kan styre på mere smarte måder, og som desuden gør at du kan bruge lyset på forskellige måder alt efter hvilken stemning du har lyst til.

Downlight spot

Hvis du før har hørt ordet downlight men måske er i tvivl om hvad det egentlig dækker, så er det faktisk bare den engelske udgave af ordet Indbygningsspot, eller nedad lys. Når det kaldes for en downlight er det simpelthen en betydning af, at det er en spot som lyser ned hvilket jo netop er hvad man søger i en spot som man bygger op i loftet. Derfor er disse spots til indbygning som du finder i denne kategori altså også bare det som kaldes for downlight spots.

Da vi primært handler med private forbrugere og primært handler i Danmark er vores udgangspunkt også dansk. Men søger du Downlight spots så har vi et stort udvalg, og vores downlight spots er endda helt sikret til det danske marked, sådan at du ikke skal være i tvivl om du må bruge dine downlight spots i danmark. Vi har valgt at føre de typer af downlight spots som dækker de behov som er i 90% af de danske hjem, nye som gamle. Du finder desuden også downlights til udendørs under dit udhæng og i din carport mv.

Sikker montering af indbygningsspots

Det er naturligvis vigtigt, at der er styr på sikkerheden når du skal montere indbygningsspots. Som udgangspunkt vil vi anbefale dig, at du tager kontakt til en aut. elinstallatør og finder ud af præcis hvad du selv må gøre, og hvad din elektriker skal stå for når du skal montere indbygningsspots. Men herunder guider vi dog igennem nogle af de symboler du vil støde på under monteringen.

Sikkerhedsmærkater på indbygningsspots

Indbygningsspots har, som de fleste lamper, en del mærkater påsat som fortæller dig en masse omkring brugen af disse. Når du har med indbygningsspots at gøre så er der flere af disse mærkater du skal være obs på og du kan læse mere om dem herunder.

F-Mærket ved indbygningsspots

F-Mærket fortæller dig at spotten må monteres på brandbart underlag - f.eks. et listeloft. Men må ikke være i forbindelse med isolering uden en Safebox (læs mere om denne længere nede). Er der kryds over F-Mærket, betyder det at spotten ikke er godtkendt til ovenstående.

F "Hat" mærket

F "Hat" mærket betyder at spotten både må monteres på brandbart underlagt OG ligge i direkte berøring med isolering. 

 

På nyere indbygningsspots sidder der nogle nye symboler som skulle gøre det en tand nemmere at finde ud af hvad du må og ikke må mht. montering.

 Indbygningsspot symbol

Dette symbol fortæller at spotten ikke må indbygges i brandbart materiale - det svarer altså til det gamle F-mærket med et kryds over.

Her bliver den lidt indviklet fordi, hvis spotten ikke har et F-mærke så kan det altså betyde 2 ting:

 • At spotten ikke må monteres i brandbare materialer - efter gamle regler
 • At spotten gerne må monteres i brandbare materialer - efter de nye regler

 

Symbol

Dette symbol fortæller at indbygningsspotten ikke må installeres direkte i isoleringen - efter de nye regler.

Det vil altså sige at et manglede F-"Hat" symbol kan betyde 2 ting:

 • At spotten ikke må monteres direkte i isoleringen - efter de gamle regler
 • At spotten gerne mp monteres direkte i isoleringen - efter de nye regler

Det der er det vigtigste er at følge forskrifterne fra producenten og at bruge din lokale el installatør, så er du på den sikre side.

Hvor skal jeg kigge efter disse symboler?

Symbolerne sidder typisk direkte på selve spotten på bagsiden, eller på æsken til produktet. Udfordringen ligger i at en spot med de nye forskrifter ikke har nogle mærker på sig, hvis den må installeres direkte i isoleringen. Som udgangspunkt bør du også kunne læse dig frem til det på den forhandlers side du vælger at købe hos. Hos os skriver vi f.eks. altid om en indbygningsspots må monteres direkte i isoleringen.

Safebox til indbygninsspots?

Når du skal montere en indbygningsspots skal du være obmærksom på om din valgte spot må monteres direkte i isoleringen. Der er nemlig et lovkrav om, at visse spots ikke må monteres direkte i isoleringen eller endda nær brandbare materialer. Vælger du en spot som kræver en safeboks ved du så hvad det er, hvor meget den fylder og hvor den skal monteres?
En safebox er en plastik boks man monterer på den anden side at loftet, altså oven over spotten på loftet, sådan at din indbygningsspot ikke kommer i kontakt med brandbare materialer såsom isolering. Denne safeboks kan se ud på flere måder, men et godt eksempel er den safeboks vi selv sælger.
Et alternativ er også, at du vælger at købe indbygningsspots monteret med safeboks fra start.