Vi leverer ordrer som normalt (Læs mere)

×
  • Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
  • 365 dages retur/bytte
  • Gratis retur v/ombytning

Smart belysning i hjemmet

Lys er ikke bare lys – I dag er der mange muligheder for at få et lys der lige netop passer til dine behov. Smart belysning er når du har mulighed for at styre lyset på anden vis end normalt via en afbryder. Det kunne være via en App på din telefon eller tablet. Det kunne også være automatiseret lys, som selv tænder og slukker når du har brug for det. Nedenfor har vi samlet situationer hvor smart belysning kunne bruges i din hverdag.

Populære Smart Home brands:


 

Trådløse kontakter - Uden elektriker

En af fordelene ved Smart belysning, er at man ikke er bundet af de gammeldags afbrydere der sidder i væggen. Der findes trådløse kontakter, som du kan opsætte lige hvor det passer dig. Så hvorfor ikke have kontakterne siddende hvor det giver bedst mening? Det kunne være over sengen, eller sofaen, så du ikke behøver rejse dig når lyset skal slukkes. Det mest smarte er at du ikke skal betale en elektriker for at trække nye ledninger, eller installere nye kontakter - du sætter dem bare selv op, da de er trådløse og kun kræver lidt dobbeltklæbende tape, eller et par skruer. 

Trådløs dæmperkontakt


 

Lys der tænder selv

Automatisk tænd og sluk af lys er en stor del af smart belysning i dag. Geofencing er når lyset automatisk tænder i de ønskede lamper når du rent fysisk nærmer dig dit hus. Så lyset altid er tændt i de mørke tider, når du kommer hjem fra arbejde. Smarte motion sensorer er også en mulighed, hvor du kan få dem til at tænde forskelligt lys alt efter hvad du har brug for. Det kunne være at du om natten, når du skal på toilettet, får tændt lys i en varm og dæmpet farve, så du undgår at vågne helt op. 

Hue Motion Sensor


 

Lamper som kunstværk

Kunst kan være mange ting, så hvorfor ikke bruge lys som kunstværk? Fordelen er at du hele tiden kan ændre på form, design og farver. Nanoleaf er et levende maleri, som hele tiden kan skifte farve. Du kan selv vælge, eller lade din smartphone står for farveændringen. Du vælger selv ved opsætning hvordan designet skal være, hvordan pladerne skal sættes og i hvilket mønster. Det er nemt og du kan endda ændre det fra tid til anden, hvis du har brug for fornyelse, det monteres bare med dobbeltklæbende tape.

Nanoleaf Aurora


 

Lamper med fjernbetjening

Smart belysning behøver ikke at være så fancy med App til telefon osv. det kan bare bare en fjernbetjening til din lampe. Du har f.eks. en lampe som står et sted hvor du ikke lige kan nå afbryderen, eller du gerne vil kunne styre lampen uden at rejse dig fra sofaen, eller sengen - Det er også Smart belysning. Der findes flere typer fjernbetjeninger til lyskilder, så som Philips Hue og Jedi. Begge typer er simpelt og kræver ikke andet end en pære og en fjernbetjening.

Lampe med fjernbetjening


 

Læs mere

1-51 af 91

1-51 af 91

Er det dyrt at få installeret smart lys?

Smart lyskilder er noget dyrere end almindelige LED pærer, men det er vigtigt at huske på alle de andre fordele man får ved at få smart belysning. Derudover skal man huske at både LED pærer og smart belysning typisk har levetid på 25 år. Så man skal altså ikke udskifte lyset før lang tid efter det er købt, og hvem ved hvordan verden ser ud til den tid.

Selve installering af smart belysning er noget man selv kan gøre. Det kræver derfor ikke en dyr el-installatør skal ud og installere systemet for dig, så ingen dyre elektrikerregninger, bare en lille smule kunden på din telefon. Har du problemer med opsætning og installeringen selv, kan du altid tage fat i os for hjælp.

 

Smart belysning - Får man det brugt eller er det bare sjovt i starten?

Selvfølgelig er der mange der starter på smart belysning, fordi de synes det er rigtig sjovt at være med på moden mht. elektronik. Men vi mener at hvis man får sat sit smart belysning rigtig op og får det integreret i sin hverdag, så vil det helt sikkert være noget man bruger til daglig og vil have svært ved at undvære igen. Det er klart at man nok ikke får brugt hele favespektraet på Hue Color pærerne til dagligt, men de mest almindelige settings, så som hyggebelysning og dæmpfunktionen, vil de fleste nok bruge på daglig basis. 

 

Virker de forskellige smart systemer med hinanden?

Der findes utrolig mange systemer i dag, når vi snakker smart home, typisk har de alle deres egen App. Men der findes integrationer som sørger for at produkter fra forskellige producenter virker med hinanden. De mest udbredte integrationer er Apple Homekit, Amazon Alexa og Google Home. Så kan du f.eks. få lys og termostater til at arbejde sammen, så når du f.eks. forlader dit hjem, så skal varmen skrue ned og lyset slukkes.