Vi leverer ordrer som normalt (Læs mere)

×
 • Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
 • 365 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Lamper til stuen i nordisk stil

Stuen er et centralt rum i hjemmet som vi ofte bruger til flere forskellige funktioner. Derfor er den rette belysning i stuen vigtigt og her spiller lamper til stuen en vigtig rolle. Vi hjælper dig lidt på vej her ved at guide dig videre og samtidig giver vi dig nogle af de populære bud på lamper til stuen. Det betyder ikke, at du ikke skal være nysgerrig og udfordre vores bud, men læs vores råd om belysning i din stue.
For tiden er den nordiske stil meget omtalt og derfor har vi lidt ekstra fokus på den. Så derfor vil du finde en del af lamperne herunder i en velkendt stil som afspejler de typiske træk som er i stilen - indretning stue nordisk stil.

Mest solgte lampe-kategorier til stuen:


 

Perfekte stuelamper kræver omtanke

Der er et par ting du skal tænke over inden du vælger stuelamper, og det hjælper vi dig med ved at liste de forskellige typiske scenarier op, når du skal bestemme dig for stuelamper. Vi tager derfor ikke højde for designet, men i den funktion lampen skal give. Hvor vi i nogle rum anbefaler en grundbelysning med eks. spotlamper, så anbefaler vi, at du i din stue har flere forskellige lyspunkter/lamper fordelt ud i rummet.

 • Hængelamper til stuen
  Mange har en pendel (hængelampe) over sofabordet, og her skal du især tænke over, at pendlen bør være lukket, så du ikke ser direkte på pæren.
 • Hyggekrog i stuen
  Du kan få ekstra lys til mørke hjørner i stuen, ved at hænge et par lamper eller en klyngependel.
 • Materiale på lamper i stuen
  Det er værd at vide, at metallamper fokuserer lyset i den retning skærmen vender (ofte nedad og til siden), hvor at glaslamper kaster lyset rundt i rummet. Overvej hvad du har brug for at lys i stuen.
 • Læselamper eller lys til håndarbejde
  Der er mange som enten læser, laver håndarbejde eller bruger en gulvlampe, bordlampe eller væglampe til flere funktioner. Tænk derfor over hvilket lys du har brug for, og har du feks brug for både arbejdslys og hyggelys, så vælg en lampe med indbygget dæmper (brug vores filter-funktion).

Ideer til lamper i stuen


Belysning stue - Hygge eller kraftig lys? 

Når et rum, som stuen, har flere forskellige funktioner, så skal du tænke over hvilket lys du bruger i dine lamper. For skal de giver et skarpt lys? Det kan jo være rart hvis man skal spille et brætspil. Eller skal du have er hyggeligt lys til når du ser tv? Men faktisk behøves du ikke at nøjes, vi har 2 måder at hjælpe dig på:

 • Stuelamper med indbygget lysdæmper
  Enten ved en indbygget lysdæmper, hvilket dog begrænser udvalget lidt, men det er især et godt valg til gulvlamper som skal bruges til læsning/håndarbejde.
 • Pærer som kan lysdæmpes med alm. kontakt
  Philips har lavet en smart lyskilde "SceneSwitch" som du kan dæmpe i 3 styrker. Det gør at du har god belysning til læsning, og hyggelys når du ser tv.

Smart pære med indbygget lysdæmper


Smart styring af lys i stuen

Vil du have endnu smartere lys, uden at du skal have besvær med installation, skift af kontakter og dyr elektriker-regning? Så har Philips lavet et fantastisk smart lille sæt med en LED pære og en trådløs lysdæmper-kontakt/fjernbetjening (find det her). Sæt pæren i din lampe, og tryk på fjernbetjeningen!
Du kan så have fjernbetjeningen liggende ved stuebordet, sætte den fast på væggen (beslag medfølger), eller klistre den fast under sofabordet. :) Du kan desuden tilslutte op til 10 pærer til samme fjernbetjening.

LED pære inkl. lysdæmper-kontakt

Læs mere

1-51 af 151

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

1-51 af 151

Side:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Hjælp til belysning stue inspiration

Vi vil gerne hjælpe dig med, at få den perfekte belysning i stuen. Det mener vi nemlig er et af de vigtigste rum, da vi opholder os en del tid i netop stuen, men også fordi at rummet bliver brugt til flere forskellige funktioner. Så derfor har vi forsøgt at lave en guide, en slags belysning stue inspiration hvor du kan få hjælp til din indretning med lys. 

Man kan måske tænke, at det bare er at købe lamper og sætte op, men da du bruger det rum til alt fra at spille brætspil, til læsning og håndarbejde og til at se tv, er der store krav til belysning i din stue, så du kan skabe det perfekt miljø, uanset hvad du skal lave. Men det skal naturligvis ikke lyde som om, at vi mener at det er meget svært, du skal bare lige tænke en ekstra gang om, om hvad du skal bruge lyset til i stuen.

Vi prøver derfor at give dig inspiration til godt lys i dagligstuen, så du får mest mulig ud af det i hverdagen. Det gælder både for lyset der kommer ud af lamperne, men naturligvis også for selve lampen du vælger at bruge i rummet. Få det hele til at spille sammen, og er du i tvivl så tag endelig bare kontakt til os på chat, mail eller telefon.

Søger du væglamper stue?

En særlig vigtig funktion som mange søger, er læselys ved sofaen. Grunden er, at mange sidder og læser, strikker eller laver anden håndarbejde. Men det kan være svært at finde en god lampe til læsning, eller håndarbejde og du skal derfor tænke på, om det er væglamper stue, eller om det er en anden type lampe du skal bruge. Væglamper har den fordel, at du ikke behøver at bruge gulv- eller bordplads på at have lampen stående, og en væglampe er i øvrigt ofte også en billig lampetype at købe.

De fleste væglamper bliver sat til strøm med stik til kontakt, og der er ofte en afbryder på ledningen, eller på selve lampen. Det er super praktisk i forhold til gulvlamper hvor den som regel sidder på ledningen, og du derfor skal ned på gulvet for at slukke eller tænde lyset. Væglamper findes desuden i et væld af farver og former, og der er helt sikker også en lampe som passer i indretningen i din stue.

Bemærk iøvrigt, at du meget tit kan få væglamper stue som passer i serie med en gulvlampe og/eller bordlampe. Det er praktisk da vi anbefaler flere lyspunkter i hjemmet, da dine øjne har bedst af at få lys flere steder fra, når du skal koncentrere dig om at se TV eller læsning mv. Så kan du nemlig få en væglampe som passer sammen med både bordlampe, gulvlampe og pendler (hængelamper til stue). 

Et lille tip fra os, helt gratis naturligvis, er at du kan vælge væglamper med flexarm, det er nemlig fantastisk når du skal bruge væglampe som læselampe.

Loftlamper stue med godt lys

Vil du have en god grundbelysning i din stue, så er det et råd fra os, at du kigger på loftlamper stue. Loftlamper er dog et bredt begreb, for det kan være alt fra loftspots til indbygningsspots, til plafonder (loftlamper). Alt sammen er dog lavet for, at give dig en god grundbelysning, forstået som en belysning der ikke skal bruges læselys, hyggelys eller lign., men simpelthen en gruppe af belysning som kan sikre, at du altid har en vis mængde lys, i hvert fald indtil du slukker det :)

Det betyder dog ikke, at grundbelysning ikke kan dæmpes. Du kan enten gøre det ved, at du har en lysdæmperkontakt og du så kigger på loftlamper som er dæmpbar. Men du kan også overveje, at have loftlamper som kan slukkes og tændes delvis, sådan at når du ser TV, så kan du feks slukke lyset i den del af stuen. Et sådan setup skal du enten have i dine kontakter, og ellers skal du gå efter at få Philips Hue installeret - vi kan hjælpe med Hue system til stuen, men ikke med installation af kontakter.

Loftlamper til stuen kan dog også være strømskinner med spots (hvor du også kan hænge pendler i). Ideen med strømskinner er, at du kan sætte spots i som du kan flytte, eller du kan vælge den type loftlamper fordi, at du selv vil bestemme antallet af spots i skinnen samt stedet de er monteret i skinnen. Strømskinner som loftlamper giver dig altså en meget flexibel løsning, og samtidig får du et rigtig dejlig lys - du kan også vælge at bruge spottene til at lyse dine malerier og andre flotte ting op på reoler mv.

Lys i stuen med hyggelys

Skal du bruge ægte hyggelys i stuen? Så kan vi bestemt også byde ind med nogle lækkerier som slet ikke er til at stå for. Vi har nemlig både elektriske lys til stager, lanterner osv., men vi har også opladelige lamper og lamper med farvet lys som er lavet til at give lidt ekstra hygge i stuen. Faktisk har alle medabejdere her på LampeGuru.dk valgt at have en eller anden form for hyggelys i stuen, de fleste har elektriske lys, men flere har også Philips Hue hvor de især er glade for de varme range-røde farver til når de ser TV om aftenen.
Hyggelys er selvfølgelig et vidt begreb, men vi mener det som en belysning som ikke er den primære, og lys som ikke skal bruges til en funktion. Du skal forestille dig, at det er lys ligesom stearinlys, eller orange-rødt lys som måske lyder "mindre heldigt", men det er altså helt fantastisk hyggebelysning til når du ser TV.

En helt anden mulighed for at få et hyggeligt lys i stuen er ved at have en klyngependel. Typisk bruges en klyngependel i hjørnet af stuen for at give lidt ekstra lys, men selvfølgelig også et dekorativt look, som oftest skabes med store dekorative globepærer. Lyset i disse globepærer er næsten altid i en varm gylden farve, hvilket også er utrolig hyggeligt når du sidder og ser tv, eller spiller brætspil med ungerne. Mulighederne er mange og løsningerne ligger for dine fødder.