Vi leverer ordrer som normalt (Læs mere)

×
 • Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
 • 365 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Kontorlampe med godt lys

Kontorlamper skal have et godt lys, et lys hvor du kan holde koncentrationen og så skal der være lys nok. Men hvis du samtidig bruger dit kontor til f.eks. gæsteværelse, så kan det være upraktisk med et for kraftig lys - det findes dog smarte lamper, se herunder. Men for os, vi arbejder jo selv på kontor 8 timer om dagen ved vi, at gode kontorlamper er super vigtigt, for at have en behagelig arbejdsplads, og særligt farven på lyset skal man ikke spøge med. En ting du også skal tænke over, er at du skal have flere lyspunkter på kontoret, du skal have et godt grundlys, suppleret med en skrivebordslampe og gerne yderligere lamper.

Populære kontorlampe typer:


 

Skrivebordslamper med LED

En vigtigt del af din kontorbelysning er skrivebordslamper, da den står et helt centralt sted på kontoret, og så handler det faktisk ikke kun om, at du manglerlys - men også at give dig et ekstra lyspunkt, så dine øjne ikke blive så trætte som hvis du kun har lys fra skærmen. En god skrivebordslamper har en bredt lys, den må gerne være med en lang arm (så den kan nå over skærmen) og meget gerne med LED lys. Og så må din skrivebordslampe også gerne kunne justeres, være fleksibel, så du kan dreje den hvortil du har brug for lyset. 

Skrivebordslamper med LED lys


 

Kontorbelysning med koncentrationslys

En af de vigtigste ting ved belysning på kontoret er, at du har en fornuftig mængde af lys, men endnu vigtigere er farven på lyset. Du må på kontoret gerne have et hvidt lys, faktisk skal det være langt mere hvidt end du er vant til hjemmefra. Philips har lavet en række lamper som har 4 nuancer af hvid forudindstillet, og du skifter nemt mellem de 4 nuancer ved at trykke på de medfølgende fjernbetjeninger/kontakter. 

Lamperne er i Hue Connected lampeserien og de giver et dejligt lys, og en praktisk ting er, at du både har det helt hvide lys som hjælper dig til bedre koncentration, men også at du har en almindelig varmhvid lysfarve i lamperne. Det gør at du kan bruge dem i værelser hvor du skal have fokuseret lys til at arbejde ved, men også at du kan bruge lyset i lamperne i gæsteværelset mv. Lyder det interessant? Find Hue lamperne her.

Ordenlig belysning til kontoret

Læs mere

1-51 af 83

1-51 af 83

Kontorbelysning med godt lys

Har du et hjemmekontor, så kender du måske til at have middelmådig (eller dårlig) kontorbelysning. Men det behøver du slet ikke, for det er hverken dyrt eller besværligt, at få god kontorbelysning, så du ikke skal sidde i halvmørke eller forkert lys. Philips har lavet deres Philips Hue Connected lamper som er perfekte til kontorbelysning. Du får nemlig både et fantastisk godt lys fra de indbyggede LED lyskilder. Du får også mulighed for, med ét tryk på den medfølgende kontakt, at skifte mellem koncentrationslys og almindelig varmhvid belysning.

For at du kan holde din koncentration når du arbejder er det nemlig meget vigtigt, at du har den rigtige lysfarve. I dag bruger de fleste lysfarven 2700 kelvin, hvilken er samme farve som du kender fra almindelige pærer, f.eks. glødepæren. Men vidste du, at du ikek bør arbejde i den farve lys? Problemet med den farve lys er nemlig, at der er for meget "rødt" lys i, som gør at du bliver mere sløv. Det er til gengæld super praktisk når du skal slappe af og falde ned, efter arbejde.

Godt arbejdslys til kontor

I Danmark elsker vi varmhvidt lys, der også betegnes som 2700 Kelvin. Men faktisk er dette lys ikke egnet særlig godt som arbejdsbelysning. Det varmhvide lys er mere optimalt som hygge og afslapningslys. Derfor er det perfekt til brug i hjemmet i f.eks. stuen. Men når du arbejder har du brug for lys som er på omkring 4-5000 kelvin, hvilket er et markant mere hvidt lys end du er vant til. Lyset her er mere hvidt og nærmer sig mere dagslys, som det fra solen. Selvom du sikkert tænker at solen er varm og orange, så er lyset faktisk meget mere hvidt. 

Grunden til vi skal have et hvidt, nærmest blåligt lys når vi arbejder, er at det giver en række fordele når du skal fordybe dig. Du vil faktisk kunne få mere energi end ved en hyggeligt belysning og du vil kunne forblive koncentreret over en længere periode. Mange tror at kaffe er en hurtig energikilde, når du er træt, men faktisk træder den maksimale effekt af kaffe først i kraft efter 90 minutter, hvor det rette lys giver dig samme effekt som kaffen, bare efter 90 sekunder.

Kontorlampe med flot design

Vi har samtidig altid haft et stort fokus på at finde en flot kontorlampe, gerne et design som er lidt bemærkelsesværdig. Vi synes nemlig, at et kontor ofte er lidt stemningsforladt og derfor elsker vi selv vores skrivebordslamper med et design som er værd at kigge på. Det er jo ligesom med lysfarven så skal vi trods alt sidde og kigge på kontorlampen i mange timer om dagen (nogle dage længer end andre). Vi har derfor samlet et stort udvalg, så du kan finde en kontorlampe i et design som er værd at kigge på, og det er selvfølgelig uden at det skal betyde, at du skal betale i tusindvis af kroner for en kontorlampe. For vi går altid op i, at de lamper vi sælger er til at betale for de fleste, derfor er vores kontor lamper altid i et rimeligt prisleje.

På et kontor skal du sørge for, at have flere lamper og du kan ikke bare konpensere for dårlig loftlys ved at købe en skrivebordslampe. En god kontorbelysning kræver, at du har en eller flere godt loftlamper som skal give et godt grundbelysning. Det er nemlig det absolut vigtigste for at få god kontorbelysning, at du har et godt lys fra loftet og ned på skrivebord og gulvet. Herefter er det næst-vigtigste at du har en skrivebordslampe, primært at den grund at dine øjne har godt af flere lyspunkter, men naturligvis også for at sikre at du har tilstrækkelig kontorbelysning på skrivebordet.

3 gode råd til kontorbelysning

Hvis du står overfor at skal indrette et nyt kontor, eller måske lave dit gamle kontor om og gerne vil kigge på din belysning så har vi 3 nemme råd som du kan følge for at få et godt lys. Det er ikke muligt at sige præcis hvor mange lamper du skal have, det kommer nemlig meget an på hvad du ellers har af lamper og vinduer i kontoret, men husk at køber du en lampe for meget kan den altid sendes retur. Det er til gengæld rigtig irriterende at være nødt til at udvide sin belysning efterfølgende.

 1. Spar ikke på lyset
  Sørg for, at du har rigeligt lys på kontoret. Præcis hvor meget lys du skal have kan man ikke bare sige, men du skal temmelig sikkert bruge flere lamper end du tror. Vi har f.eks. selv et 40 kvm. kontor med 6 kontorpladser. Her er der 8 loftlamper, 6 skrivebordslamper, 3 pendler og 6 væglamper. Dog er flere af lamperne til dekoration også.
 2. Den rigtig lysfarve
  Det kan ikke anbefales bare at købe almindelige pærer til kontorbelysning. Det lys som du har hjemme i stuen er ikke godt at arbejde ved, da det simpelthen er for varmt, hvilket får din hjerne til at slappe mere af. Du skal vælge et køligere lys som er mere hvidt, gerne 4000 Kelvin eller mere.
 3. Mindst 2 lyspunkter ved skrivebordet
  Du skal have mindst 2 lyspunkter ved skrivebordet, det ene er naturligvis din skrivebordslampe, og det andet skal være grundbelysningen fra loftet. Når vi skriver mindst er det fordi, at du kun får bedre kontorbelysning ved at have et tredje lyspunkt, f.eks. fra en væglampe.
 4. Bonustip: Dekorativt lys skaber glæde
  Vi har også sat noget mere dekorativt væglys op som kan lyse i farver, enten bevægende farver eller stillestående og det skaber altså lidt ekstra glæde. Når man sidder længe på sin skrivebordsplads så er det altså bare lidt hyggeligt, at kigge over på noget farvet lys.