Vi leverer ordrer som normalt (Læs mere)

×
  • Fri fragt over 499,- (ellers 29,-)
  • 365 dages retur/bytte
  • Gratis retur v/ombytning

Lav din egen stofledning med fatning - på den billige måde!

Af Steffen Andersen 21. jun. 2017

Skal du bruge en farvet stofledning med fatning, men har ikke lyst til at betale de mellem 230 og 300kr som sådan en typisk koster? Det behøver du ikke - Lav din egen stofledning med fatning ved at købe delene løst i stedet for at købe dem samlet - se hvordan du gør her i guiden.

 

1: Køb stofledning og fatning (+ evt. baldakin)

Det første du skal gøre er selvfølgeligt at købe de ting du skal bruge, hvilket drejer sig om stofledning i ønsket farve samt en fatning. Du kan ofte kun få fatninger i hvid porcelæn eller metal, vi har endnu ikke fundet nogle fatninger i sort - endnu. Husk bare at stofledningen ikke skal være til jord (alle på LampeGuru.dk er IKKE til jord).
Af redskaber skal du bruge en saks, en afisolertang og en skruetrækker (nogle fatninger bruger stjerneskruetrækker, andre bare en flad). Køb stofledning her og køb hvid porcelæns-fatning her - skal du bruge baldakiner, så er det et afsnit for sig selv, men kan findes under El-tilbehør.

NUD Collection Stofledning i guld + Porcelænsfatning

 

2: Klip stofledningen til og afisoler den

Find ud af hvor lang din ledning skal være, overvej om du kun vil have den til at gå fra fatningen og op til loftet, eller om du også vil have den til at gå fra der hvor du monterer den i loftet og over til strømudtaget - det er en smagssag hvad man synes der er pænest. 
Når du har målt, så giv den lige 10 cm ekstra, så har du lidt at klippe forkert af, overskydende ledning kan evt. skjules i en baldakin hvis du køber sådan en. 
Klip ledninger over med en saks, træk stoffet lidt tilbage og afisolér ledningen - husk at smelte stoffet lidt bagefter, så det ikke går op. 

Saml ledning og fatning

Obs: Det kan sløve saksen at klippe i ledning.

Afisoler ledning til fatning

En afisolér tang koster ikke ret meget. Det kan gøre med kniv hvis man er meget forsigtig.

 

3: Sæt fatningen på stofledningen 

Vi siger det lige igen, husk at smelte stofledningen en anelse, så den ikke går op i stoffet!
Da fatninger er lidt forskellige, kan det være at din fatning ser anderledes ud. Princippet er dog ens i alle fatninger, så prøv at se på billederne og så skal det nok kunne lykkes for dig. Husk at sno metal-trådene indeni, så er de nemmere at få ind i hullerne. Stram godt til, så ledningerne ikke kan falde ud og sørg for at ledningerne ikke har kontakt til hinanden, så vil de relæ nemlig slå fra og den vil ikke kunne lyse.

Smelt stofledningen lidt

Gør det helt forsigtigt så du ikke får smeltet for meget.

Sæt stofledning på fatning

 

4: Monter din ledning med fatning i loftet

Når du har samlet det hele og du er klar til at sætte dit ledningssæt op, kan det gøres på forskellige måder. Hvis du har tilkøbt en baldakin, vil du ret sikkert kunne finde tilbehør til opsætning i den, men ellers kan du bruge en svanehals, et pendelophæng eller bare en krog i loftet. Ingen af delene koster det helt store og er meget nemme at sætte op.
- Hvis du f.eks. vælger vores baldakin med 3 huller, så følger der opsætningstilbehør med (også dele til at samle de 3 stofledninger til én ledning som du skal føre over til strømmen)
- Vælger du et andet pendelophæng, skal det blot skrues i og ledningen sættes deri og videre til strømudtaget.

Stofledninger med fatning i baldakin

 

 

Nyttige links til dette indlæg

Se alle stofledninger

Se alle Baldakiner online

Se alle Fatninger online

Se vores leverandør NUD Collection 

Posted in: Guides og tricks
Del dette