I DAG 15% EKSTRA på outlet
Brug kuponkode: sommer

×
 • Fri fragt over 799,- (ellers 39,-)
 • 100 dages retur/bytte
 • Gratis retur v/ombytning

Læselampe | Køb en flot læselampe med godt lys

Af Steffen Andersen 26. maj 2019

En læselampe kan være flere typer af lamper, læs vores guide her.

 

Mest solgte typer læselamper er:

▶▶ Væglampe som læselampe

▶▶ Gulvlampe som læselampe

 

Læselampe med godt lys, gerne LED

Når du har søgt efter en læselampe, så er det selvsagt, at lyskvaliteten er vigtig. Derfor har vi taget udgangspunkt til det gode lys, og her er LED ofte at foretrække. Grunden til, at LED er godt til at læse ved er, at lyset er fokuseret. Det vil sige, at du får en lampe som ikke spreder lyset så meget som klassiske lyskilder, men tilgengæld får du et godt direkte lys, som giver meget lys for pengene.

Vi er efterhånden meget bevidste om strømforbrug – for vi vil rigtig gerne spare penge og strøm. Og det er netop en af fordelene ved LED lamper, de giver nemlig store energibesparelser og har samtidig en lang levetid. Men derudover afgiver LED lamper næsten heller ikke nogen varme, og de giver fuld lysstyrke med det samme lamperne tændes.

 

Se vores gulvlamper som læselamper

 

 

Læselampe gulv med flexibel arm

En af de mest populære valg som læselampe, er helt klart gulvlamper. De bruges ofte ved siden af sofaen, eller ved siden af stolen du plejer at læse ved. 
I begge tilfælde, kan det være en fordel for dig, at vælge en gulvlampe med flexibel arm, som gør at du kan fokusere lyset til der hvor du skal bruge det. Nogle gulvlamper har en stor skærm som lyser opad eller ud til siderne, samt en læsearm som du kan bruge til at læse ved. 

Taler vi gulvlamper skal du også tænke på, om du har brug for et generelt lys, eller om du har brug for at kunne lysdæmpe lampen. 
Med generelt lys mener vi, om du f.eks. bruger gulvlampen til at lyse stuen/rummet op også, og også her kan det være en fordel hvis der er en lysdæmper på lampen.

HUSK AT BRUGE VORES SORTERING PÅ SIDEN, NÅR DU KIGGER ETFER LAMPER.

 Uplight gulvlampe til læsning

Mange som har behov for en arbejdslampe eller læselampe, kan måske godt synes at en gulvlampe med to fleksible arme, ikke lige er det de havde brug for. Og er det tilfældet, så er en gulvlampe med en enkelt fleksibel arm og så en uplight – lige det du søger! Uplight sender nemlig et kraftigt lys direkte op i loftet, og spreder derfor et hvidt lys ud i hele rummet – en uplight giver derfor et godt supplement til primærbelysningen i rummet.  

 

Væglamper som læselamper

 

Væglampe som læselampe

En anden typisk valg af læselampe er en væglampe. Disse bruges (hvad vi hører af) som sengelamper eller sættes op i stuen, hvor der f.eks. ikke er plads til en bordlampe eller en gulvlampe. Principperne for valg af væglamper er det samme som ved andre læselamper, hvor lyset er i absolut fokus, men også her bør du tænke på, om det kan være en fordel med flexarm på lampen, samt om den skal kunne lysdæmpes.

Ofte kan det være lidt mere svært, at finde lamper som både kan give et generelt lys, samt også har en flexarm eller lignende læselys. I sådanne tilfælde kan der suppleres med anden belysning såsom spotlamper, gulvlamper eller lignende.

Læselampe til væggen

 

Alternativ læselampe med godt lys

Bare for at runde indlægget af, så vil i gerne slå et slag for, at du prøver at tænke anderledes når du vælger lamper. Ikke kun ved læselamper, men da indlægget handler om lamper til at læse ved, er det jo hvad vi går efter.

 • Pendel som læselampe
  Hvorfor ikke tænke det hele lidt på hovedet, og så droppe gulvlampe-tanken som læselampe. Så kan du jo i stedet hænge en lampe fra loftet. Det fungerer overraskende godt!
  Se vores pendler her.
 • Spotlamper til at læse ved
  Det er faktisk noget vi ser af og til og læner sig lidt op af væglampe-ideen. Men hvorfor ikke bruge en flot spot i stedet? Du kan jo montere den både i loftet og på væggen.
  Se vores spots her.

 

Del dette